O Tvrtki

Vrtlarija Vijenac osnovana je 1991. godine, prije čega je prethodilo još 10 godina bavljenja proizvodnjom cvijeća. Nastala je kao mala obiteljska tvrtka, gdje se već druga generacija bavi uzgojem cvijeća.

Cvijeće iz vlastite proizvodnje plasiramo u trgovačke lance diljem Hrvatske, kroz maloprodaju u našem vrtnom centru te putem web shopa.

Od sadnje do proizvoda

Sadnice dobivamo od renomiranih Europskih proizvođača iz nekoliko Europskih država, i to iz Francuske, Belgije, Nizozemske, Njemačke, Danske itd.

Kod nas dolaze kao male ukorijenjene biljčice iz kojih se dalje razvijaju u velike, bogate i bujne biljke koje kasnije ukrašavaju Vaš vrt ili kuću. Poslije sadnje počinje intenzivan uzgoj gdje treba postići idealne uvijete, kao što su odgovarajuća temperatura, vlaga, svijetlost i najbitnija gnojidba. U Vrtlariji Vijenac koristimo potopne stolove za uzgoj sadnica, jer sa takvom tehnologijom možete navodnjavati ili prihraniti veći broj biljaka u vrlo kratkom vremenu.

Kad su biljke spremne za isporuku, iste se pakiraju u različita pakovanja, ovisno o veličini biljke i tegle, i kao takve se distribuiraju u trgovačke lance ili do krajnjeg kupca.

a distribuciju posjedujemo vlastiti vozni park, dva kombija te kamion za prijevoz 42 CC kolica.

IN MEMORIAM

JOSIP TOPLEK
10.03.1951. – 07.12.2021.

Naši objekti

Naši objekti opremljeni su modernom opremom za uzgoj cvijeća, kao što su pokretni rolo stolovi(sustav plima-oseka), automatski sustavi zasjenjivanja koji se koriste u ljetnim periodima radi zaštite bilja od prejakog sunca, te za uštedu grijanja tijekom zimskih mjeseci, također posjedujemo uređaj za kompjutersko zalijevanje i prihranjivanje, rampe za zalijevanje i ovlaživanje sadnica, sustavima kap po kap, automatskim osvjetljavanjem bilja koje se koristi za pojedine kulture, strojevima za punjenje tegli, strojem za sijanje sjemena, strojevima za zamatanje kolica, transportnim trakama, te linijom za etiketiranje proizvoda.

Također smo ponosni da u našoj vrtlariji za zagrijavanje objekata kao glavni energent koristimo obnovljive izvore energije i to biomasu čime ne zagađujemo okoliš i ne narušavamo biološku ravnotežu kao kod upotrebe fosilnih goriva.

Kotlovnica je opremljena sa modernim kotlom snage 2 MW sa automatskim dodavanjem goriva, silosom, te posjedujemo kompletnu liniju za pripremu biomase za grijanje.

Isto tako vodimo računa o zaštiti bilja, jer i tu koristimo napredne tehnologije kao što je hladno zamagljivanje objekta, čime se smanjuje potrošnja vode i zaštitnih sredstava, i time ne opterećuje okoliš.

Također u zaštiti bilja dajemo prednost biološkoj zaštiti bez upotrebe pesticida.

Veleprodaja za trgovačke lance, cvjećarnice, poljoprivredne apoteke floristima i drugima.